Ny vit val att jaga!

Det råder sannerligen ingen brist på nya exklusiva brygder att försöka komma över i mitt kära Belgien. Denna månaden släpper Cantillon ånyo en produkt ur en aldrig sinande källa av uppfinningsrikedom och lambic.

  
Tillsammans med restaurangerna Pistolet (Original) och Les Brigittines har Jean Van Roy på Cantillon tagit fram en gueuze som fått namnet Cantillon Chouke. Enligt vad jag erfar så buteljerades denna nyhet i december 2016 och är det en härlig blandning av lambicer som lagrats minst 30 månader och som vilat på olika typer av ek. Kroppen sägs bland annat bestå av 2-årig Armagnacfatlagrad lambic!

 

Huruvida denna nya syrlighet finns tillgänglig på bryggeriet för oss vanliga dödliga vet jag inte däremot vet jag med säkerhet att man kan avnjuta denna brygd på de båda ovanstående restaurangerna. Jag har tyvärr inte hunnit varit på någon av dem än men har av flera andra förstått att de är väl värda ett besök ur fler aspekter än deras ölutbud!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

4 tankar på “Ny vit val att jaga!

  1. Den fanns på ‘drink in’ häromdagen. Jag rekommenderar dock deras Riesling Zusslin från 2014 istället. Jag köper sällan in på Cantillon hyper men det var en av de bästa ölen jag druckit över lag. Min sambo beskrev den som att hon fick en tår i ögat vid första sippen och lyckan bestod tills flaskan var tom. Själv kan jag bara instämma

  2. Hypen och inte hyper så klart. De hade även grävt fram deras Asperule Odorante under mitt besök som var en specialare som gick till ett sällskap i USA. Myskmadran som de haft i var dock väldigt överväldigande. Jag noterade ‘very floral to medicinal’ i anteckningarna. Ingen höjdare för mig men det fanns andra som blev till sig av denna butelj.

      • Som sagt var den rieslinglagrade magi. Den var precis lagom söt och hade fått det där lätta sprudlet man hittar i dessa tyska viner men ändå uttalad lambic gueuze karaktär. Hade man fått köpa ned flaskor hade hela reskassan brännts där och då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s