Zwanze 2016, vad blir det för smak?

I september vankas det Zwanzedag (här kan man läsa om 2013, 2014 och 2015) på Cantillon och dess kompiskrogar runt om i världen. Detta event har pågått sedan 2008 och sedan dess har det blivit en stående öronmärkning i mångas kalendrar.

  
Nå, vad vankas det för speciallambic detta år? Tanken var och så varit att Jean Van Roy ska presentera sin amforalagrade lambic men det får vänta åtminstone ett år till. Zwanze 2016 ska istället bli en nyproducerad variant av…
  
Rosé de Gambrinus som Cantillon gjorde den på 80- och 90-talet. På den tiden använde man enbart belgiska hallon men eftersom de gav en fadd rosa kulör tillsatte man 25% körsbär. Förutom detta tillsatte man även lite vanilj eftersom Jean tycker att hallon och vanilj gifter sig.

  
Emellertid får man inte tag i tillräckligt med belgiska hallon tills i år utan använder sig av serbiska bär. Dessa ger betydligt mer färg så man är inte beroende av körsbären men däremot ska Jean blanda i 25% av Cantillon Blåbær som bryggs varje år till Ølbutikken. Emellertid kommer han fortfarande ha vanilj i brygden. Totalt kommer det att produceras ca 2000 liter Zwanze 2016 och vill man dricka det i Sverige får man ta sig till Akkurat i Stockholm…

Tack för uppmärksamheten och trevlig helg/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s