Zwanzedagen 2013

På lördag den 14:e september är det dags för årets Zwanzedag. Det är Cantillons respons på en bisarr andra- och tredjehandsmarknad på öl där värdet på vissa rariteter rasar i höjden. Jag saluterar familjen Van Roy. Respekt!

20130912-160502.jpg
I år är det fler krogar än någonsin som får ta del av evenmanget men förutsättningarna är de samma. Klockan 21 lokal tid knäcks faten runt om i världen och som vanligt har varje krog fått endast ett fat. Sverige har i vanlig ordning förärats ett av dem. Förutom den primära objektet för dagen vankas det andra härligheter både på fat och flaska.

20130912-161006.jpg
Cantillon Zwanze 2013 har en väldigt annorlunda framtoning eftersom ölen är bryggd som en traditionell klosterale och endast har blandats med 10% lambic. Produkten har fått tilläggsnamnet Abbaye de Cureghem och är producerad som en Tripel även om bryggeriet medger att det kan hända oförutsedda saker i miljön där den är bryggd. En levande mikroflora gör vilken öl som helst osäker. Vi ser fram emot resultatet!

20130913-012825.jpg
I allsköns skrönaranda och i ett exemplariskt exempel av storytelling har Cantillon skapat en fantastisk liten historia om ölen. Fader Faro och Cureghems klostermurar i källaren, makalöst. Kul och helt i linje med en verksamhet byggd på passion och hängivenhet. All heder..

20130913-084759.jpg
Som om det inte vore nog med det släpper även Cantillon en variant på den fenomenala bastardölen Iris. Denna produkt har fått namnet Iris Grand Cru och till skillnad från den normala är den inte torrhumlad men den har legat tre år på fat istället för två. Det kan vara något.

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s