Zwanze 2012

Medan stora delar av eliten i öl-Sverige är och besöker Brekeriet så sitter jag på kammaren och längtar till nästa vecka!
Dels ska jag ha mitt kalas och dels så är det Zwanzedagen 2012.

20121124-162823.jpg
Vad är nu detta för påhitt?
För fem år sedan fick Cantillon en idé om att släppa en speciell ‘årgångslambic’ under ett tillfälle varje år och i väldigt liten upplaga. 2008 dök första varianten upp och den var smaksatt med rabarber.

20121124-163427.jpg
Följande år släppte de en fläderlambic (som sedan blev Mamouche) och 2010 blev det en vetelambic! (Döpt till ‘Blanche de Quenast’ trots att bryggeriet ligger i Bryssel. Namnet är en passning till bryggeriet Lefebvre som gör ‘Blanche de Bruxelles’ trots att de ligger i Quenast)

20121124-164724.jpg
Förra året valde Cantillon att göra ett event av Zwanzedagen och då var lambicen smaksatt med Pinot d’Aunis-duvor. Bryggeriet gjorde det som ett ‘statement’ mot en infekterad andrahandshandel av öl. De var nämligen sjukt trötta på att sälja en öl för 6-8 euro ena dagen, för att dagen efter hitta den på e-Bay för 80 euro!

20121124-165430.jpg
Den första december kl 21 lokalt runt om i världen knäcks årets zwanzelambic på 38 av Cantillons ‘kompiskrogar’. Tack och lov så ligger en av dessa krogar i Sverige. Årets smak är rabarber och anledningen till detta är att den tänkta zwanzelambicen för 2012 inte blev klar utan kommer istället bli Zwanze 2013. Se till att komma i tid om ni vill lägga rabarber på ett glas!

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

1 tanke på “Zwanze 2012

  1. Det är för jävligt, men jag kommer sitta på en jobbmiddag på lördag. 😦 Skulle inte vara populärt att vare sig komma sent eller dra för tidigt. Får hoppas att jag lyckas komma någorlunda i tid och att det finns en slatt kvar då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s