Blåbärsbärs…

Idag har Vasaloppet avgjorts för 91:a gången och traditionsenligt har det druckits 55000 liter blåbärssoppa. Det är helt galet…

20130303-202647.jpg

I Belgien åker man knappt skidor och försäljningen på blåbärssoppa är minimal, skulle jag tro. Däremot har man några sorters blåbärsöl. Det vore något för Ekströms! Jag har aldrig och kommer aldrig åka Vasaloppet och jag är inte så förtjust i blåbärssoppa men de flesta blåbärsölen har tuggat i mig…

20130303-203229.jpg

Sint Jozef Bosbier från just Sint Jozef skulle vara bra vid kontrollen i Mångsbodarna när man behöver ett rejält sockertillskott. Dock är den relativt lätt i kroppen annars vore den mer eller mindre odrickbar…
Bon Secours Myrtille från Caulier funkar aningens bättre vid Risberg eftersom den är mindre söt men har mer tryck i bitarna. Fortfarande undrar man vad man gett sig in på…

20130303-204858.jpg

20130303-210148.jpg

Nu har vi gjort hälften och börjar närma oss målet. Då plockar vi den sportdrycksliknande La Myrtille d’Amélie från Val Dieu*. Den påminner om Resorb på alla plan och rent tekniskt funkar det bra vid Oxberg men hur det funkar som öl vet i skråen…

20130303-211502.jpg

Sist ut och nu är det sista vätskekontollen vid Eldris. Då behövs det något bra och något som gör att man orkar suga ut de sista krafterna. Bäst i test, med skidlängder, är Cantillon Blåbær Lambik från Cantillon**. I jämförelse står sig de andra ölen slätt och om ni har möjlighet att lägga vantarna på en flaska när den släpps, GÖR DET! Nu slutar jag stava…

Tack för uppmärksamheten/
Mora Nisse

*Bryggd för Detrembleur & Fils i Vieilsalm.

**Bryggd för Ølbutikken i Köpenhamn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s