Kejsarens födelsedag…

Imorgon hade Karl V (Keizer Karel, Gouden Carolus) fyllt 516 år om han fortfarande hade druckit öl på vår jord och det firar bryggeriet Het Anker som vanligt (sedan 1999) med att brygga årets batch av den förträffliga Gouden Carolus Cuvée van de Keizer.

  

Brukligt är också att bryggeriet har öppet för allmänheten. Emellertid har proceduren ändrats i och med att öl har blivit så inne vilket har medfört att nu får publiken inte vara med under bryggningen vilket man fick förut utan nu kör bryggeriet tre event under dagen som anspelar på den forne kejsaren.

Gör er dock inget besvär och ta en sista-minuten-biljett till Mechelen för alla tre event (bryggerivisning, stadsvandring och Keizermiddag) är fullbokade. Hur som helst ser vi fram emot resultatet av morgondagens bryggning som brukar dyka upp i Belgien någon gång i slutet av april/början på maj och förhoppningsvis även i Sverige något senare. Det är säkerligen fler av er som har en hyfsad uppställning i källaren av denna härliga produkt från diverse år…

  
Som en liten (eller ganska stor) tröst verkar dessa bjässar vara på ingång och då talar jag inte om mina kollegor på Belgoklubben utan det de har i händerna. Möjligen kanske redan på årets första festival i Uppsala vilken vi kommer att närvara på i helgen. Håll tummarna!

Tack för uppmärksamheten/  

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s