På tisdag den 24:e februari…

…är det Karl V:s födelsedag och den forne kejsaren fyller hela 515 år i år. Som brukligt är det också dags för 2015 års Cuvée van de Keizer att bryggas i Mechelen.

IMG_1589
Numer har även bryggeriet Het Anker som tradition att bjuda in folk till bryggningen och så är det även i år. Dagen är fylld med diverse aktiviteter såsom rundvandring både på bryggeriet och i staden, besök i deras eget whiskeydestilleri, smakprovning av tidigare Cuvée van de Keizer och möjlighet att äta en specialkomponerad ‘kejsarmeny’.

IMG_1590
Det brukar även dyka upp vintageflaskor, av denna skönhet som producerades för första gången 1999, till försäljning under dagen. Ett källarvänligt objekt och jag har inte glömt bort att jag utlovat en vertikalprovning av lagrade varianter. Dock har jag tänkt om när det kommer till utförandet av den provningen och jag har fortfarande inte lyckats få in det i mitt hektiska schema…

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

2 tankar på “På tisdag den 24:e februari…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s