Kejsarens blandning

På dagen, för 513 år sedan, föddes en pojke som kom att bli en av de största härskare världen skådat. Pojken fick namnet Karl och siffran 5 (V). Det finns en hel radda med skrönor och historier kring denna kejsare men de får vänta…
Ni kanske har en flaska öl i källaren med hans latinska namn på i källaren.

20130224-175552.jpg
Idag var det nämligen dags för bryggning av årets Cuvée van de Keizer på Het Anker i Mechelen. Som vanligt var det en öppen bryggning och deltagandet ser ut att ha varit gott. Jag har aldrig haft möjlighet att åka ner och delta men sedan jag fick reda på att man kunde vara med har det stått på min att-göra-lista!

20130224-185943.jpg
Som ni ser är det femtonde gången bryggeriet brygger denna mäktiga öl och om ni inte har testat den kan jag varmt rekommendera den! Det finns nämligen fortfarande Cuvée van de Keizer 2012 kvar på Systembolaget!

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

2 tankar på “Kejsarens blandning

  1. Kanske lite dum fråga men vad betyder öppen provning i praktiken? Jag utgår ifrån att man får avsmaka tidigare årgångar av ölet men är det även så att det bryggs inför öppen ridå? Alltså att man släpps in i hjärtat av bryggeriet under denna dag då detta öl bryggs?

    • Inga frågor är för dumma speciellt inte när jag skriver fel! Jag menar självklart öppen bryggning. Men du har förstått rätt. Man träffas i ottan och dricker kaffe och sedan får man följa med under hela dagen och under alla moment. Sedan dricks det förstås en del öl under dagen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s