Svaret på gåtan!

Lördagen bjöd på en gåta bestående av fyra bilder och idag kan jag förtälja svaret eftersom det första steget i detta projekt togs igår över en lunch på stan.

  
För att tydliggöra bilden från i helgen så ser ni fyra öl från bryggeriet Modernist, en vägskylt från Gröndal i Stockholm, två varianter av öltypen Grisette om än smaksatta till oigenkänlighet och sist men inte minst ölmångsysslaren Tobias Göth, som kanske är mer känd som 99 Bottles. 

  
Själva idén föddes på buss 133 för någon månad sen när jag stötte ihop med Tobias. Vi råkar bo väldigt nära varandra i Gröndal så det händer ibland. Av någon anledning slog det mig att vi borde brygga en öl tillsammans och den tanken ledde så småningom till en fika där saker och ting konkretiserades. Först ut var att bestämma öltyp och jag var först inne på en Imperial Lager (förlåt, jag vet men som sagt tror jag den kommer att slå riktigt stort snart). Tack och lov kom jag snabbt på bättre tankar och vi fastnade för den näst intill bortglömda gruvarbetarölstilen Grisette som har sitt ursprung från de vallonska delarna i Belgien. Det vore magiskt att försöka lyfta upp och belysa den ölstil och försöka skapa en så traditionell produkt som bara är möjligt med undantag för styrkan på 3,5% som vi pratar om att höja något…

  
Eftersom vi båda bor där vi bor och vi har ett bryggeri i krokarna, samt att Tobias redan hade haft kontakt med dem föll det sig så att han på nytt kontaktade dem. Till vår stora glädje ställde Modernist sig positiva till våran idé och där är vi nu! 

Detta, mina vänner, är embryot till Gröndals Grisette som om allt går som vi vill har premiär någon gång i juni eller augusti (lite beroende på) men det kommer ni bli varse. 

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

1 tanke på “Svaret på gåtan!

  1. Pingback: Nyheter om öl – 2016 – 24 - Mitt Kök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s