Nyheter i ett fullkomligt mayhem.

Just nu har livspusslet alldeles för många bitar. Alldeles för sent och när de flesta av er redan är medvetna om det tänkte jag ändå berätta vad som släpptes på Systembolaget i fredags.

Min förhoppning är att någon av er få som fortfarande orkar följa en misshandlad blogg kanske får en uppenbarelse.

Till alla sommardrickares stora lycka släpptes två blonda brygder som kan förgylla vilken junidag som helst. För det första har vi den snyggt balanserade och perfekt avvägda Slaapmutske Blond från spökbryggeriet Slaapmutske som huserar från byn Melle i Östflandern men bryggs på Proef i Lochristi. Kul att se att detta enmansengagemang äntligen får ta plats på hyllorna.

Vidare har vi en ekologisk samt glutenfri pjäs från det anrika bryggeriet St Feuillien. Namnet Grisette Bio Blonde kommer från ’gruvölsstilen’ med samma namn men där slutar jämförelsen. Snygg och habil blond men det är ungefär det.

Sist men inte minst har vi ånyo två boxar fyllda med torr, syrlig och smäktande god lambic från Oud Beersel. Detta, om något, är en sommarstugeprodukt där man från tid till annan kan förgylla tillvaron med en syrlig kyss. Dels har vi Oud Beersel Oude/Vieux Lambiek som är en ren tvåårig lambic. Stilla som en sommarmorgon, lätt syrlig med toner av mogna äpplen samt torr som en Göteborgsvits och dels har vi Oud Beersel Elderflower Infused Lambic som är späckad med fläderblom. Denna ljuvliga skapelse är som klippt och skuren för midsommar men funkar alldeles utmärkt under hela juli.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

1 tanke på “Nyheter i ett fullkomligt mayhem.

  1. Tack för tipset! Slaapmutske var bara gudomlig! En fråga, vet du om den går bra att lagra några månader? Har redan köpt 8 stycken men mitt bolag har gott om dessa öl!
    Med vänlig hälsning Mats

Lämna en kommentar