Så kan det gå…

För 10 dagar sedan skrev jag om att familjebryggeriet Bosteels var till salu. Då stod det, enligt de källor jag hade, mellan Duvel/Moortgat och Heineken. Efter några dagar drog sig Duvel/Moortgat ur affären eftersom de ansåg att priset var för högt.

  
Då trodde jag, likt många andra, att det belgiska bryggeriet med en årsproduktion på 145000 hl skulle falla i händerna på den nederländska bryggerijätten men ack vad jag bedrog mig…

  
Idag stod det klart att vinnaren i budgivningen om Bosteels blev ingen mindre än världens största bryggerikoncern AB InBev. Hur och varför är oklart men båda bryggerierna har bekräftat detta faktum. Klart är också att Bosteels blir kvar på sin nuvarande plats i staden Buggenhout och att Antoine Bosteels stannar som VD. Prislappen är dock hemlig…

Å ena sidan känns det skönt att Bosteels förblir belgiskt men å andra sidan känns det sådär att AB InBev slår klorna i ytterligare ett bryggeri. För mig innebär denna affär att om jag ska fortsätta att servera Bosteelsprodukterna Kwak och Tripel Karmeliet på jobbet får jag köpa dem från en ny leverantör. Hoppas bara att ölen bibehåller samma kvalitet vilket jag förvisso inte har några skäl att tvivla på…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s