Bosteels till salu?

Enligt flera källor ser det ut som det anrika bryggeriet Bosteels är till salu. Bosteels grundades 1791 och är mest kända för ölen Kwak med sitt spektakulära glas, den mulligt söta och mumsigt goda Tripel Karmeliet och spritsiga champagneölen DeuS Brut des Flandres.

 
Bosteels var väldigt aktiva under 80- och 90-talet och gick i bräschen för innovation och storytelling men sedan champagneölen DeuS kom 2002 har det varit näst intill stiltje på den fronten.

Ryktet som florerar om Bosteels framtid är att både belgiska Duvel/Moortgat (Duvel, Maredsous, Chouffe och Liefmans bl.a) och nederländska Heineken (Affligem) är intresserade att ta över ruljansen eftersom dessa båda jättar märkt den kraftiga uppgången på specialöl och att det är smidigare att ta över inarbetade varumärken samt en fungerande verksamhet istället för att bygga nytt.

  
Om det blir någon framtida affär hoppas jag verkligen att Duvel/Moortgat går vinnande ur striden. Dels för att jag vill att Bosteels produkter stannar på belgisk mark och dels för att Duvel har varit väldigt måna om de bryggerier de tagit över under senare år. Jag är rädd att det inte blir så om Heineken tar över…

Det blir hur som helst spännande att se hur det går den närmaste tiden. Jag håller ögon och öron öppna och delger er så fort jag hör något.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s