Babylone

Då har mina ‘kollegor’ på Brussels Beer Project släppt ytterligare en intressant produkt.Igår hade de pressrelease på Babylone (alt Baby Lone) som är en välhumlad (Chinock och Crystal) kopparfärgad brygd. Eftersom de fortfarande inte fått igång det egna bryggverket är den likt deras övriga produkter bryggd på Anders i Halen. Än så länge låter det kanske inte som någon öl man går över lik efter men…

… det är maltkompositionen som är den intressanta delen i ölen. För att motverka dagens slit-och-släng samhälle samt det växande slöseriet med all mat vi kastar i västvärlden består malten till 30% av överblivet bröd från matkedjan Delhaize. Brödet skärs, torkas och mals ånyo till mjöl/skrot som sedan blir till öl. Fantastiskt.Namnet på ölen liksom tillvägagångssättet ger anspelningar till Mesopotamiens huvudstad där vissa menar att ölen föddes för 7000 år sedan. Dock gör den moderna humlingen att brygden snarare drar åt en IPA från amerikanska västkusten men det är förlåtet. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s