Brouwerij Anders är något annat…

Brouwerij Anders som ligger i Halen är en aktör att räkna med. Anders är ett nytt bryggeri men med enorm kapacitet.

20130918-193014.jpg
De har bara varit igång i drygt ett år (första ölen bryggdes i januari 2012) men de har tagit upp kampen med bryggeriet Proef i den meningen med att de har möjlighet att brygga otaliga produkter och fungera som ett ‘hyrbryggeri’ för bryggare utan bryggeri. De är dessutom billigare än Proef plus att de fortfarande har plats för nya intresserade.

20130918-193126.jpg
Namnet Anders är flamländska och betyder annorlunda eller något annat och det är precis var det är. Bryggeriet har redan åstadkommit och släppt över 60 olika öl och hjälpt ett 15-tal bryggare (Bland annat har de gjort den svenska ‘CPA (en helt vanlig CP-öl)’. Förutom bryggeri och öl har de en festival och minst en bar. De har även en tävling som de kallar ‘So you think you can brew?!’ där vinnaren får brygga 1000 liter på bryggeriet som sedan kommer att säljas kommersiellt.

20130918-194047.jpg
I Belgiens äldsta stad Tongeren ligger en ‘bryggpub’ som heter Au Phare. Dock är det oklart huruvida de har börjat brygga än men fram till nyss bryggdes deras öl på just Anders. När man ser logotypen för stället känns det helt klart som bryggeriet har lite mer att säga till om, eller vad tycker ni?

20130918-194315.jpg
På Stockholm Beer får ni möjlighet att testa fyra av bryggeriets produkter plus CPA. Dessutom kommer festivalen få besök av en av de drivande krafterna bakom bryggeriet, Davy Daniëls som även kommer att stå i Belgoklubbens monter och då får ni chans att veta mer.

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s