Poperings Hommelbier Nieuwe Oogst 2013

Nu är det dags igen! Poperings Hommelbier Nieuwe Oogat är i faggorna. Bara tanken på att ett 151-årigt bryggeri kommer med nyfundigheter är uppfriskande.

20130920-230544.jpg
Betänk att detta anrika bryggeri ägs av en 85-årig kvinna som går under namnet ‘Madame’* och drivs av hennes söner i 60+ åldern. Tungrott är bara förnamnet. Tack och lov finns det krafter som driver bryggeriet framåt och som har en innovationslust och en nyfikenhet. Sandrino som är bryggeriets alltiallo är en förklaring en annan är den relativt nya exportchefen Dany Dieussaert.

20130920-231404.jpg
Vad är nu detta för brygd? Jo, det är Van Eeckes eller snarare Het Sas** humlejuice! Detta är en Poperings Hommelbier med alldeles purfärsk nyskördad humle. På grund av det är den endast möjlig att brygga en gång per år och endast i 18000 flaskor. Förhoppningsvis får vi chans att inhandla den på Systembolaget senare i höst men det återstår att se…

20130920-232713.jpg
Redan nu till Stockholm Beer finns det möjlighet att dricka 2012 års variant (den första!) i Alambics monter. Gör det om du har chans. Enligt utsago kommer nämligen 2013 års variant skilja sig och då räknas det som två tickningar, eller?

20130920-233551.jpg
Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

*’Madame’ heter egentligen Alice men det är det inte många som vet kan jag lova…

**Van Eecke är sedan en tid ‘tillsammans’ med Leroy och fusionen går under namnet Het Sas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s