BXL:s hemliga låda.

I slutet av augusti, närmare bestämt den 25:e och 26:2, är det dags för den andra upplagan av BXL Beerfest och även i år har de komponerat en ‘låda’ med sex unika och limiterade öl.

Festivalen fick lite blandad kritik förra året men eftersom det var premiär för eventet kommer det säkerligen bara bli bättre och bättre. Hur som helst är det en skön skara bryggerier de lyckats skrapa ihop vilket har fått mig att börja fundera på om jag kan ta mig dit.

Som sagt har man även möjlighet att lägga vantarna på en exklusiv sextett brygder från sex olika bryggerier. Idag släppte arrangörerna de sista ölen i kommande sexpack och det verkar minst sagt lika lovande som förra årets. Precis som förra året är det fem belgiska och ett utländskt bryggeri som bidrar till dess innehåll och precis som förra året är en av brygderna producerade av Cantillon vilket minst sagt ökar till hypen. De bidrar med flaska innehållande en blandning av två utsökta treåriga lambicer. Vidare har vi No Science som släpper en kraftig Havrestout med colombianskt kaffe och D’Oude Malderij som har bryggt en mäktig samt fet Imperial Stout på 12% med det häftiga namnet Dooom.

De två övriga belgiska produkterna är en IPA med blodapelsin från Nanobrasserie L’Erimitage som skickar en vänlig passning till en av de anställda på Cantillon när de döpt den till Berto’s Early Breakfast IPA samt en svartvinbärsmacererad variant av Brasserie Minne‘s magiska Stout Ardenne Stout.

Den utländska ölen kommer från Brasserie Dunham i Canada och är en Grisette med rabarber, jordgubbar och indonesisk lampongpeppar. Brygden har fått namnet BXL FNK och pryds av Bryssels stadshelgon St Michel som dricker öl med draken istället för att döda den.

Tyvärr är lådan slutsåld i år och eftersom jag velat så mycket har inte jag heller lagt vantarna på någon men sånt är livet. Nu återgår jag till semestern…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Etiketter:

Kategorier:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s