En trevlig kvartett på besök…

Först av allt ber jag om ursäkt för min radiotystnad men vårens alla roligheter har tagit ut sin rätt. Lägg därtill en sista arbetsvecka med två grymma provningar, en suverän Skrubbetorsdag och ett hemskt samt gigantiskt inventeringshelvete.  

  

Nu har jag äntligen landat på semesterort och i år tänker jag ta tillfället att verkligen vila upp mig inför kommande höst med alla event samt begivenheter kring den belgiska ölen. Emellertid kan jag inte låta bli att berätta om när det dyker in fyra suveräna belgare på Systembolaget.

  
När dörrarna slog upp klockan 10 idag stod bland andra dessa två Oud Beersel-produkter och väntade på er. Jag har redan berättat om deras ankomst till världen och det är glädjande att de redan tittar in till Sverige precis som jag önskade samt förutspådde. Bersalis Sourblend Grand Cru är den bästa i serien med Bersalisöl och Oude Geuze Barrel Selection Oude Pijpen 2017 är en prestigegeuze som verkligen inte skäms för sig och som kommer att utvecklas fint i källaren.

  
Vidare är det härligt att se att Rodenbach Caratère Rouge får fortsatt förtroende. Denna fenomenala fruktcoctail som är inne på sitt sjunde år och kommer sedan några regelbundet till Sverige. Väl värd att dricka nu men under en av ovanstående provningar drack vi en flaska från 2012 och den var helt magnifik!

  
Sist men inte minst är det dags det geniförklarade bryggeriet Struise att åter igen besöka oss. Det var ett tag sedan senast och med tanke på vad som hänt både på bryggeriet och med den svenska återförsäljaren är det en ynnest att vi kommer ha möjlighet att njuta denna ekfatslagrade smakbomb under hösten. Produkten som föddes 2016 och dök in för några minuter sedan har fått namnet Pannepot Reserva Bourbon Barrel Matured och har legat på Makers Markfat i fyra år. Dyr som poker, god som guld. Pannepotserien är generellt en pålitlig serie som värmer gott…

Glöm inte att hålla på Belgien ikväll och tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s