No Science

Bryssel är inget undantag gentemot andra storstäder när det gäller bryggeritillväxt. Från att ha varit tämligen utarmat på bryggerier bubblar det numer lite här och var. Ett av de senaste tillskotten står två hembryggare för.

  
 
Bryggeriet går under namnet No Science eftersom de två bryggarna Maxime och Manuel är autodidakta och inte har någon bryggutbildning. I november 2015 släppte de sin första kommersiella öl efter att tidigare ha testkört den på Moeder Lambic Originals stamgäster. Det var för övrigt dessa gästers positiva rektioer som fick bryggarna att ta steget fullt ut.

 Hittills har No Science lanserat två brygder. En APA vid namn Noisy Pale Ale och en Porter som heter Heavy Porter. Båda brygderna har moderna undertoner och tankar samt att båda håller timida 6% vilket också tillhör den nya tiden. I mars planerar Maxime och Manuel att släppa en tredje produkt som håller ännu lägre alkohol eftersom smakrika och goda lågalkoholsprodukter fortfarande är svårfunna i Belgien. Den nya produkten har ännu inget namn men kommer enligt bryggarna att ligga på runt 3%. 

Befinner man sig i Bryssel och vill dricka dessa brygder är det störst chans att man finner dem på antingen någon av de båda Moeder Lambic-etablissemangen eller möjligen Nüetnigenough. Jag vet också att den relativt nyöppnade Brewdog-baren har serverat No Science produkter.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s