Quintessence 2016

Sedan några år tillbaka håller Cantillon ett fabulöst event i maj de kallar Quintessence och så även i år. Ska man åka dit och besöka dem är det torsdagen den 5:e maj som gäller och även om jag aldrig varit där kan jag varmt rekommendera ett besök för de syratörstande själarna

  
Som brukligt har Cantillon bjudit in några kompisbryggerier och i år har turen kommit till italienska Birra Del Borgo och spanska Masia-Agullons. Dessa bryggerier har även med sig delar av sin surölsflora till eventets gäster. Emellertid är det Cantillon och dess magiska produkter som, åtminstone enligt mig, är huvudattraktionen. Det är sannerligen ingen dålig uppställning de tänker bjuda på. Jösses! 

  
Cantillon kommer att servera följande:

Grand Cru Bruocsella

Gueuze 1996

Lou Pepe Kriek

Rosé de Gambrinus

Fou’foune

Vigneronne

  
Lambic d’Aunis

Zélige-Cantillon

Cuvée Saint-Gilloise

Zwanze 2012 (Rhubarb)

Aspérule Lambic

Iris Grand Cru

Förutom dessa fabulösa öl kommer det bland annat serveras ost som är lagrad i gueuze, kriekpaté och rillette på rökt makrill.

  
Eftersom detta evenemang kommer att locka mängder med folk har bryggeriet delat upp dagen i halvtimmes pass där 60 personer får rum varje gång. Dessa pass går redan nu att boka och i priset på 35 Euro ingår även det unikt framtagna Quintessence-glaset. Vet man att man ska dit är det läge att reservera en plats eller två ganska så snart eftersom jag anar att platserna kommer att försvinna fort.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s