Då var det fredag igen…

…och likt föregående vecka så kommer det lite notiser från den belgiska ölvärlden samt en teaser om vad som komma skall.

  
Först ut i nyhetsfloran är att Verzet från och med nästa vecka tar steget från att vara fantombryggare till att stå med eget bryggeri. De tre unga bryggarnas resa har gått från bryggutbildningen via Gulden Spoor och De Ranke till sitt alldeles egna bryggeri. Stort! Vi får se när de dyker upp på den svenska marknaden.

  
Här ovan ser vi ett utkast till etiketten för den utomordentligt trevliga och mycket potenta stouten Zombination som såg världens mörker i februari förra året. Denna vinfatslagrade stänkare har aldrig tidigare buteljerats och produkten är en samarbetsbrygd mellan Struise och spanska Zombier. Rekommenderas å det varmaste…

  
Sista nyheten i detta korta svep är snarare en förvarning om vad som komma skall. Nästa Skrubbetorsdag kommer jag nämligen att servera ett gäng fantastiska syrlingar på glas. Till min stora glädje har jag kommit över ett fåtal flaskor av följande syrliga rariteter:

Cuvée Sofie Alvino

Cuvée Sofie Schaarbeekse Kriek

Cuvée Sofie Kriek Framboos

Wild West Barrel 58

3 Fonteinen Intense Red

3 Fonteinen Hommage

Det är nästan straffbart att missa ett sådant gyllene tillfälle att prova dessa unika öl utan att behöva hosta upp en förmögenhet.

Trevlig helg och tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

4 tankar på “Då var det fredag igen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s