Helgens himmelska härligheter!

Idag har Skrubbe varit en aning sliten efter 15 timmars förberedande av mat i fredags och lika många timmar igår när det vankades belöningsmiddag med tillhörande öl. Tillsammans med min kompis och kompanjon Gustaf gjorde vi detta möjligt. Det har varit två fantastiskt roliga dagar med många läckerheter i både fast och flytande form! 

 Här följer först ett bildspel från fredagens matlagning:  
   
Efter fem timmars sömn var det dags att dra igång igen och fortsätta färdigställandet av denna supermiddag innan de åtta gästernas ankomst. Gustafs fotostudio förvandlades undan för undan till en restaurang. 

   
 
Klockan 18 var det dags för denna kulinariska show att sparka igång och gästerna hade inte mindre än åtta rätter och tio öl framför sig. 

Först ut bjöds de ett ostron toppat med finhackad lök och Hanssens Experimential Raspberry. Till detta dracks det Ferme Framboos från De Vlier.

  
Rätt nummer två var rimmad torsk med dillpesto och till det dracks det Hof ten Dormaal Saison från just Hof ten Dormaal.                       

  

Tredje rätten fortsatte i fiskens tecken. Gueuzeifierade gäddfärsqueneller med musselsås och gueuzeinjecerade musslor samt ugnsrostad svartkål på tallriken njöts tillsammans med Boon Oude Geuze Black Label från Boon och La Grande 1o från La Rulles i glasen…

  

Därefter var det dags för mitt bidrag till denna middag. Min idé var att presentera en rätt som var byggd som en belgisk veteöl. Resultatet blev en humlad veteölskorv med korriander och zestad silverlök på veteölstunnbröd och till detta dracks det veteölen Jan de Lichte från Glazen Toren.

  
Efter detta blev det en liten paus innan det var dags för Gustafs skötebarn till anrättning. Med sin otroliga näsa och sitt exceptionella smaksinne konstruerade han en kalvconsommé med stekt trumpetsvamp och trattkantarell samt torkat renbog och nobisdressing. För att möta denna smakexplosion dracks det den belgiska barleywinen A Kiss to Remember från White Pony.

  
Kvällen forsatte med tallrik sex som bestod av två varianter av Westmalleblodpudding med Girardinsyrat äpple och rårörda Krieklingon. Ölen till denna mäktiga rätt var de minst lika mäktiga Cuvée de Mortagne Pedro Ximenez från Alvinne och Gouden Carolus Indulgence från Het Anker.

  
Avslutningsvis var det dags för två olika desserter där den första assietten bestod av messmörscheesecake med Intense Red-klarbär samt maltextrakt och röda vinbär. Glasen fylldes med Rosie Rosa från Triporteur.

  
Sist ut denna trevliga kväll serverades det en dekonstruerad rabarberpaj i form av rabarbersoppa med vaniljmascarponekräm och smulpajsflarn. Sista ölen för kvällen blev Lindemans Blossom Gueuze från Lindemans.

  
Kvällen rundades av och efter fem timmars städning kunde man glad över att en magisk kväll med 64 tallrikar och 80 glas var till ända dejta John Blund…

   
 Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s