BXL Beerfest

I höst är det dags för en ny ölfestival i Belgiens huvudstad Bryssel där fokuset kommer att vara små oberoende bryggerier. 

  
Festivalen kommer att hållas under två dagar mellan den 27:e och 28:e augusti i lokaler belägna strax bredvid Bryssels norra tågstation. Arrangörerna låter meddela att även om ölen är i centrum kommer de även satsa på matbiten vilket är glädjande och inte en självklarhet.

Eventet har fått namnet BXL Beerfest och intentionen är att kunna locka ett 50-tal bryggerier från ca 10 olika länder. Initiativtagarna är noga med att påpeka att denna festival är något annat än den stora festivalen som hålls på Grand Place varje år så tillvida att BXL Beerfest är till för endast oberoende småbryggerier och INTE för de stora jättarna eller för bryggare utan bryggerier.

  
Hittills har festivalarrangörerna endast släppt sex deltagande bryggerier men det roliga är att alla sex* är från just Bryssel. Mig veterligen har dessa sex aldrig huserat på en och samma plats under ett och samma tillfälle. Bara detta har åtminstone fått mig intresserad och vi får se om tiden finns när hösten så småningom infaller…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

*De sex bryggerierna är: De la Senne, L’Ermitage, Brussels Beer Project, En Stoemelings, Cantillon och No Science

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s