Stout Rullquin på Systembolaget

Det råder sannerligen ingen brist på häftiga belgiska öl i Sverige och vi matas iderligen med nya härligheter och svårfunna produkter. Imorgon dyker det in ytterligare en sådan öl på Systembolaget.

 Då släpps den udda men fantastiska Stout Rullquin och trots en mycket begränsad produktion har Sverige fått hela 294 flaskor. Emellertid lär inte denna samarbetsbrygd mellan La Rulles och Tilquin bli någon hyllvärmare…
Stout Rullquin är en blandning av 7/8 La Rulles Brune (eller Stout de Gaume som den kallas ibland) från Gregory och 1/8 av Pierres 1-åriga lambic. Denna ljuvliga mix har därefter fått mogna i 8 månader på ekfat. Att brygden fått ytterligare 6 månader på flaska gör inte saken värre och jag kan varmt rekommendera denna syrliga mörking på det kommande julbordet. 

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s