Akkurat fortsätter att leverera..

Akkurat firar 20 årsjubileum i år och förutom att de serverar fantastisk öl året om så dyker det upp specialare från tid till annan. Härom dagen dök det upp ytterligare ett par rariteter upp i flödet och de kommer att finnas tillgängliga under mellandagarna.

  
För det första så hinner årets Soleil de Minuit bli klar till jubileet men ibland är lambicguden på gott humör. Lägg därtill att hjortronen var tokfärska vilket också bidragit till att den gott fortare än de tidigare batcherna. Grundbultarna i denna fruktbomb är inga duvungar. Den äldsta lambicen är från januari 2013 och ligger enligt utsago i Grand Cru Bruosellastil. Lambic nummer två är från ett fat bryggt i mars 2014 och är packad med doft av muskatdruvor. Sista lambicen är lagrad på cognacsfat från januari 2014 där aromen består av cederträ och självklart cognac.

 
Öl nummer två som släpps den 27:e december är en helt ny produkt som fått namnet Cantillon Super Blend och där namnet refererar till en gammal produkt från Cantillon som hette Super Gueuze. 

Super Blend är dock ingen traditionell gueuze utan produkten är helt stilla eftersom de inte har sekundärjäst den. En av anledningarna till detta är att den ska överleva källaren i några år och det är av samma anledning man har valt att inte ha någon frukt i ölen. Super Blend består av 75% Iris med 30 månader på nacken och 25 % Grand Cru Brousella som vilat i hela 44 månader.

Det är bara att gratulera krogen till två grymma öl och till tjugo år i ölets tjänst. Bra jobbat!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s