Tredje gången gillt…

I går annonserade Akkurat att det blir ytterligare en hjortronlambic. Ölen som går under namnet Soleil de Minuit produceras av åter igen av Cantillon och detta blir den tredje batchen i ordningen!

  
Den första kom 1999 och fanns tillgänglig under en ungefär tioårsperiod medan den andra som kom 2013 redan är slut. Syrlighetens tid är större än någonsin. Vill man ta del av denna upplaga av hjortonölen bör man nog vara på plats när den släpps för jag är rädd att den här kommer att ta slut ännu fortare. Dock är det som vanligt med dessa spontanjästa skönheter att man inte riktigt vet när den behagar vara klar så det gäller att hålla sig ajour.

Tunnan med lambic är enligt utsago handplockad av Jean van Roy och är i excellent kondition. Till denna har man pressat in 300 kg jämtländska och tokfärska (plockade måndagen den 10/8!!) hjortron. Är tanken att det ska vara lika mycket bär/liter som sist kommer det finnas 1000 liter (minus lambicänglarnas del) Soleil de Minuit när ölen är klar. Härligt, härligt…

Ha en trevlig helg och tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s