Det ser mörkt ut…

Trots pågående sommar som förhoppningsvis går över i en trevlig höst med påföljande brittsommar bör det ändå nämnas några nya mörkingar.

  
Allt sedan Van Eecke valde att brygga en testvariant av Hommelbier i svart skepnad har andra bryggerier valt att släppa mörka varianter av deras öl som sedan urminnes eller alla tider varit ljusa. Angående Hommelbier så råkade en jänkare prova testbatchen av Hommelbier Dark och sedan var det kört. Egentligen hade bryggeriet tänkt att hålla på den men så blev det alltså inte…

 För att exemplifiera mina tankar kan det nämnas att Duvelklonen Lucifer fått en mörk syster. Dock är det så att det är en ren fatprodukt och i skrivande stund finns inga planer på att sälja den på flaska. Ölen som egentligen ägs av Duvel Moortgat och som bryggs på licens av Het Anker är det senaste som dykt upp från Mechelens enda bryggeri. Vidare så har La Corne du Bois des Pendues utökat sin tvåölsrange med en mörk variant. Anar vi en trend, eller?

  
Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s