David mot Goliat

Hösten 2012 bedrog bryggeriet Bosteels visheten med dumheten. Bosteels är ett medelstort belgiskt bryggeri med 23 anställda och några stora och vansinnigt kända varumärken…

20130329-012610.jpg
…bland andra Kwak och dess välkända presentation! 100 av 100 skulle svara Kwak om du ställde frågan: Vilken belgisk öl serveras i träställning?
Ändå väljer bryggeriet att stämma ett enmansbryggeri som drog igång 2011 för att de också serverar ölen i ett glas som hänger i en träställning! IDIOTI!
Hotet, som Bosteels ser det, är en 31 årig man vid namn Gaëtan Patin och hans bryggeri La Corne du Bois des Pendues. Han brygger två öl, en ren och fräsch blonde och en över-snittet-tripel. Dock har han valt ett glas som stör…

20130329-020355.jpg
…Bosteels så till vida pass att de valde att gå till domstol! Lyckligtvis ställde sig en domstol i Antwerpen på den lille mannens sida och i början på december 2012 friades Gaëtan på alla punkter! Bosteels fick också en tydlig markering om att inte racka ner på La Corne. Rättvisa skipad och förutom att ha vunnit lagstriden har La Corne också vunnit en stor skara vänner och en massa gratis marknadsföring! Heja småskaligt!

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

1 tanke på “David mot Goliat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s