T minus 1 dag…

Förutom att Södvik Säsong släpps på Systembolaget så landar även en riktig belgare på monopolets hyllor. En riktig raritet, en svårfunnen produkt och ett guldkorn för alla syrasökare.

  
Rodenbach Caractère Rouge gör sitt andra uppträdande (augusti 2013) på Systembolaget trots att brygden bara funnits på jordens yta sedan 2011 och då släpptes endast 900 flaskor. Nu för tiden dyker den upp varje år och successivt ökas antalet flaskor. 2013 släpptes 56000 flaskor och jag anar att det ökat de sista åren.

Hur som helst förtar det inte den härligt bäriga och syrliga produkt som späckad med körsbär, hallon och tranbär. Grunden är en tvåårig Rodenbach där bären får ligga och macerera i ytterligare sex månader. För de som vill prova Caractère Rouge på fat kan jag meddela att den dyker upp på Pressklubben nästa torsdag (10/9) tillsammans med Rodenbach Grand Cru.

  
När vi ändå är inne på detta anrika bryggeri som har varit i gång sedan 1836 och numer besitter hela 294 ekfat i olika storlekar vill jag flagga för deras Rodenbach Vintage 2013 som lanserades härom dagen och som fått ny ‘kostym’. Mannen på bilden är bryggmästaren Rudi Ghequire som står och tittar på fat 149 vilket enligt honom var bäst för årets öl. Av bryggeriets alla fat finns det vissa som är över 150 år men detta är ‘bara’ några år över 50…

Tack för uppmärksamheten nu blir det Skrubbetorsdag/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s