T minus 2 dagar…

Om 48 timmar är det så äntligen dags för min kära Södvik Säsong att ta plats på Systembolagets hyllor och i deras webbsaldo. Klockan 10 på fredag är det dags och om alla köper eller beställer som har sagt att de ska så bör flaskorna ta slut fort.

  
I år har vi som sagt fördelat den på småflaskor för att fler ska kunna ha möjlighet att ta del av den. Sedan lever och verkar Anders på Eskilstuna Ölkultur efter prismodellen att man ska få ‘tre för en hundring’ vilket gör att man kan unna sig flera flaskor. På grund av den jäste ut ordentligt och stannade på 1.001 blev den en aning kraftigare än vad vi tänkt oss och skulle numer kunna klassas som en Supersaison. De potenta 7,5% som brygden håller gör dock att ölen klarar sig något längre i källaren vilket också kan borga för att man inhandlar flera flaskor…

  
Totalt finns det 984 flaskor, dvs 41 lådor, fördelat enligt följande: 

Passagen i Stockholm har 120 flaskor

Nordstan i Göteborg har 120 flaskor

Hansa i Malmö har 72 flaskor

Resterande 672 flaskor finns i Systembolagets varudepå i Örebro.

Först till kvarn…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s