Till alla surälskares glädje!

Vi lever sannerligen i en fantastisk öltid. Man hinner knappt med att registrera alla grymma öl eftersom det fylls på dagligen. Emellertid ber jag er stanna upp och betrakta samt notera denna skönhet!


3 Fonteinen Zenne y Frontera, lägg det namnet på minnet. Denna gudomlighet är en lambic som blandades den 19:e januari 2012 och som har fått bida sina dagar på Pedro Ximénez och Oloroso sherryfat. Denna magiska brygd buteljerades under 2014 och klockar in på 7 %. Nu släpps 4000 flaskor och tro mig, det kommer att gå fort.


Ölen har fått namnet 3 Fonteinen Zenne y Frontera och faten den legat på i 12 månader är 40 år gamla. Idéen och utförandet är så lart en kreation av Armand Debelder men i detta fall har han även fått hjälp a sommeliern Andy de Brouwer från lyxrestaurangen Les Eleveurs. Tanken med brygden är att sudda ut gränsen mella öl- och vinvärlden.

Denna utsökta produkt kommer att kunna avnjutas på diverse lyxrestauranger i Belgien men den kommer också att kunna provas samt köpas i begränsad upplaga på 3 Fonteinens öppna bryggdag den 3-7:e september. Jag hoppas sannerligen jag kommer över någon flaska…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

3 tankar på “Till alla surälskares glädje!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s