Belgosläpp den 2:a september, del 1

Nu är det dags att rätta sig i leden igen. Stå rakt och gå fort. På måndag är det dags för höstens första ‘riktiga’ släpp och givetvis tittar det in några belgare…

20130827-215024.jpg
Innan jag fortsätter vill jag bara slå ett slag för den enda belgaren som släpptes den 1:a augusti. Det finns fortfarande lite drygt 80 flaskor kvar av den himmelska fruktnektaren Rodenbach Caractére Rouge. En tvåårig Rodenbach som legat sex månader med körsbär, hallon och tranbär. Det är den tredje batchen och för varje gång blandar de fler och fler flaskor*. Detta förtar inte storheten, än. Ställ gärna undan ett par flaskor.

20130827-220907.jpg
Sedan vill jag flagga för en av världens godaste triplar, La Rulles Triple. Denna härlighet är signerade Gregory Verhelst på det minimala bryggeriet La Rulles långt ner i Belgiens södra ‘klack’. Likt alla bryggare här nere får Gregory använda jäst från Orval och som han hanterar dessa ‘kusar’. Köp gärna, det är väl investerade pengar. Det ryktas att den eventuellt ska dyka upp på fat någonstans i Stockholm i höst. Vi håller tummarna!

20130827-221953.jpg
Sist ut denna runda får bli Henoks skötebarn och uröl Omnipollo Leon. Denna blandlandsbelgare har sannerligen funnit en skara fans runt om vår jord. En belgisk modern bärnstensfärgad ale bryggd med champagnejäst till moderata procenthalter. Ölen har hög drinkabilitet och eftersom den för första gången presenteras på storflaska kan jag inte annat säga att jag ser fram emot ett A/B test mot den lilla…

20130827-223031.jpg
Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

*2011-900 flaskor, 2012-10000 flaskor och 2013-56000 flaskor

1 tanke på “Belgosläpp den 2:a september, del 1

  1. Pingback: Nyheter september

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s