Mega-super-duper-släpp #1

IMG_0956.JPG
Inte nog med att Belgoklubbens jullåda damp ner som en tomte genom skorsten, nu är det bara några dagar kvar till Systembolaget släpper elva stycken belgare. ELVA!

IMG_0197-2.JPG
På fredag är det dags att sälla sig till skaran och bränna julklappspengarna på allehanda mörka belgiska vintervärmare eller vad sägs om ‘Gouden Carolus Christmas’. Ett kärt återseende av detta anisstinna kraftpaket från Het Anker i Mechelen. Det tinar upp vilken frusen själ som helst!

IMG_0959.GIF
Jag kan även med stor glädje att ‘La Rulles Cuvée Meilleurs Voeux’ dyker upp i år igen. Något mer subtil och välbalanserad än ovanstående öl, mycket torrare och inte fullt så stark. Gregory har en viss förmåga att alternera receptet i julölen från år till år och vi får se vad som händer när vi öppnar detta paketet.

IMG_0960.JPG
Föregående år såg nästkommande öl svenskt adventsljus för första gången. Den flerfaldigt prisbelönade ‘St Bernardus Christmas’ är en majestätisk julbrygd som spelar på hela smakregistret. Denna öl bjuder upp till lustiger dans och värmer gott i decembernatten.

IMG_0961.JPG
För alla er som varit ledsna och oroliga att ni inte skulle få en jul med den evigt återkommande ‘Corsendonk Christmas Ale’ kan nu pusta ut. För en gångs skulle hamnar dock denna julgodisöl utanför det ordinarie julsläppet och dyker upp endast i det tillfälliga. Dock finns det en fördel med detta och det är att vi har möjlighet att båda köpa den både på stor och liten flaska. Inget ont som inte har något gott med sig…

IMG_0962.JPG
Sist ut i denna belgiska julölskavalkad är en katt bland hermelinerna. Dels för att den är kopparfärgad och dels för att den har en markerad beska, åtminstone när den är färsk. Bryggeriet De Ranke har gjort sig kända på den belgiska humlekartan genom att använda denna råvara mer frekvent än gängse norm.

IMG_0963.JPG
Ölen, som heter ‘Père Noël’, är ett gott brytöl bland ovanstående mörka smakbomber men den kan också ses som en förträfflig kompanjon till den salta julmaten. Om ni efter detta har några pengar eller om ni inte är förtjusta i julöl så får ni vänta tills imorgon då jag går igenom de fem sista belgarna i detta ljuvliga släpp!

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s