Belgien bubblar!

Öltrenden håller i sig och växer. Belgarna tror på fortsatt expansion och flertalet bryggerier investerar och expanderar. Tidigare har jag berättat om diverse mellanstora och stora bryggeriers nytillskott men även att vissa fantombryggare köper egen utrustning och egna lokaler.

IMG_0432-0.JPG
Så här långt har Jo Van Aert och Belgoo kommit och jag ser fram emot att få testa produkterna sprungna ur Jo’s egen källa. Jag har även blivit varse om att Maenhout är på gång med sina egna faciliteter. De har inte kommit fullt så långt men snart så…

IMG_0434.JPG
Vidare så har La Corne du Bois åtminstone sina planer för ett eget bryggeri på ritbordet. Bryggeriet som drivs av den passionerade Gaëtan Patin har förutom hans två öl blivit mest känd för att han blev stämd av Bosteels .

IMG_0351.JPG
Sist men inte minst har jag glädjen att förtälja att de två systrarna Dilewyns och deras bryggeri med samma namn investerat i nya lokaler för att kunna fördubbla deras kapacitet och kunna pytsa ut 6000 hl/år. Sjukt kul att höra!

IMG_0352.JPG

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s