Investeringar…

Att öl är hetare än en grillad potatis i Sahara har väl inte undgått någon. Det poppar ständigt upp nya bryggerier överallt, så även i Belgien. Man har fullt sjå med att hålla sig uppdaterad. Det är inte nog med det, de befintliga rustar för en fortsatt ökande produktion och försäljning.

20131219-101040.jpg
Detta är Cantillons nya flasklina som levererades nu i veckan och det är bara en av alla denna bryggutrustningsbilder som postas på Facebook. Samma dag som ovanstående leverans fick ett annat Brysselbaserat bryggeri sin nya etiketteringsmaskin. Med tanke på alla kollabs Senne gör kommer denna mackapär inte få mycket rast och ro…

20131219-101632.jpg
Även de medelstora bryggerierna utökar och så är det säkert alla år men ovan nämnda trafik på sociala medier är större än någonsin. Tidigare i höstas gjorde Van Steenberge en mängd förändringar på bryggeriet och i början på maj satte St Bernardus in sex stycken lagringstankar på 660 hl/st!

20131219-130351.jpg
Grannbryggeriet Van Eecke, även det beläget i den lilla byn Watou* vill inte vara sämre och i oktober installerades en omfattande etiketteringsmaskin som kan etiketterna upp till 19000 75 cl-flaskor i timmen.

20131219-130825.jpg
Säkerligen är det fler bryggerier som rustar för nya marknader och större förfrågan, detta är bara ett axplock. Jag tycker utvecklingen är fantastisk och jag hoppas bara att ingen förköpet sig och att trenden håller i sig.

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

*Nota bene att lilla Watou bara har 1700 invånare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s