Maenhout

Från avdelningen tämligen nya bryggerier i Belgien har turen kommit till Maenhout från Meuelebeke norr om Kortrijk i Västflandern.
I slutet av 2009 beslutade Thijs Maenhout och Birgit De Rammelaere att börja brygga sina egna produkter…

20131227-155606.jpg
Efter ett tag växte de och nu spökbrygger de på antingen Gulden Spoor eller på Het Alternatif. Eftersom Thijs fortfarande har kvar sitt ‘vanliga’ jobb som programmerare brygger de endast fem gånger i månaden och det resulterar i ungefär 600 liter.

20131227-160129.jpg
För närvarande har de fem olika produkter i sin portfölj och ovanliggande ‘Koeketiene’* är en ljus tripel. Det var också den första ölen som kommersialiserades. En mycket habil produkt som varmt rekommenderas i fall man stöter på den. Därefter släpptes den mörka ‘Berentemmer’ och den moderna beskingen ‘Hoppa Hontas’. Två gedigna öl som visar på att Thijs och Birgit vet vad de håller på med!

20131227-160621.jpg
På grund av att alla öl är handtappade har man valt att bara ha 75 cl-flaskor och alla brygder är ofiltrerade och opastöriserade. För lite drygt ett år sedan släpptes ‘Blinde Mol’ som är en modern blond och alldeles nyligen släpptes en kraftig prestigeprodukt, en quadrupel som heter ‘Ferre’. De två sistnämnda har jag dessvärre inte testat…

20131227-161216.jpg
…än, men det är bara en tidsfråga. Hoppas jag.

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

*’Koeketiene’ är dubbeltydigt och betyder dels ‘ruter tio’ men även ‘konkubin’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s