Fatlagrat

Sittandes på semesterort, drickandes obelgisk fatlagrad öl får mig att minnas min egen profetia över 2013.

20130718-141605.jpg
Trenden har precis som jag förutspådde eskalerat. Exempel som Trignac och Dead Mans Hand är bara ett skrap på ytan. Näst intill alla bryggerier har en eller fler fatlagrade produkter nu för tiden. Om Jan Primus* och St Arnold är mig nådig kommer vi eventuellt få njuta denna underliggande, ekade produkt i jullådan!

20130718-143312.jpg

20130718-142346.jpg
Ett av de senaste ölen i den raden är ett projekt där Oud Beersel har lagt sin ganska fräna Bersalis Tripel och lagt den på Chateauneuf-du-Papefat. Det låter mycket intressant och jag inväntar med spänning resultatet! Tills dess får jag väl nöja mig med underliggande, ekfatslagrade raringar…

20130718-143421.jpg
Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

*Jan Primus är mer känd under sitt latinska namn Gambrinus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s