Trignac och lögnen (eller ovetskapen)

20130420-190249.jpg
Kasteel Tripel lagrad på cognacsfat. Låter mäktigt, förrädiskt och gott. Kanske inte nu, men om 3-5 år. 9000 flaskor har släppts och jag skulle tippa på att det kan komma fler om det visar sig funka. Ölen har enligt bryggeriet legat flera månader på 300 litersfat. Allt låter bra så långt men när de skriver att det är ‘den första tripeln som legat på cognacfat’ får vi ta och dra i bromsen!

20130420-191100.jpg
Exempelvis har Hof ten Dormaal använts sig av cognacsfat i deras ekfatsprojekt. Ok, att de kallar ölen ‘blonde’* men det gjorde Van Honsebrouck sin ‘tripel’ också tills för ett par år sedan! Vidare har vi Alvinne som har lagt en av deras julöl (Melchior) på cognacsfat. Det finns säkert ytterligare någon som en söndagseftermiddag får mig att glömma! Jag förstår vidden av att vara först men är det inte viktigare att vara rätt informerad? Slarvigt och lite smolk i glädjebägaren…

Tack för uppmärksamheten/
Jens Skrubbe

*Ölen är på 10% så…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s