B.O.M.Brewery

I belgiska Bree finns det en fantombryggare som mig veterligen och enligt egen utsago är unik! Hans namn är Bert van Hecke och innan han drog igång sin egna entreprenad jobbade han på bland annat Orval, Sint Bernard, Rodenbach och Boon. 

 
Bryggfirman som brygger på hyrbryggeriet Anders! går under namnet B.O.M.Brewery och som ni ser på ovanstående bild står det för Belgian Original Maltbakery & Brewery. Namnet avslöjar även vad det är detta bryggeri gör till skillnad från alla andra. Förutom att konstruera och klura ut nya öl rostar Bert sin egen malt och det finns det inget annat belgiskt bryggeri som gör nu för tiden. Självklart använder han sin egenrostade malt i alla sina egna produkter men Bert säljer även malten till andra bryggare och har hela 16 olika sorter i sin portfölj.

  
Alla olika öl går under förnamnet Triporteur och när Bert drog igång 2012 lanserade han den ljusa beskingen From Heaven och den relativt söta mörkingen From Hell som självklart är 6,66%. Dock har produktserien växt i stadig takt och till dags dato har Bert släppt ett 15-tal produkter och han är inne och nosar på flera olika ölstilar. Jag har och har haft en stor del av dem på jobbet och glädjande nog kan jag avslöja att en av Berts produkter dyker in i för första gången på storflaska i Belgoklubbens Vår- och Påsklåda.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s