En helg att minnas i ord och bild!

Klockan 06:20 ringde klockan i lördags och fredagens mässa satt helt klart kvar i benen men vad gör det när man ska åka till Belgien! Resan förflöt precis som den skulle och efter incheckning, lunch samt nummerlappshämtning åkte vi och hämtade Zwanzebiljetten på Moeder Lambic.

  
När vi ändå var på plats i detta Mecka för ölälskare kunde vi inte låta bli att dricka ett par öl. Därefter var det dags att springa upp till Bier Circus och äta middag för att strax efter återvända till Moeder Lambic som redan en timme före realeasen av årets Zwanze började bli tämligen fullt. 

  
För att värma upp smaklökarna hanns det med att dricka både årets Mamouche och årets Fou Foune innan klockan slog 21 och Zwanzekranen öppnades. Bokstavligen. Förutom det första glaset som hälldes upp av Cantillons bryggare Jean Van Roy så lät de kranen rinna till fatet tog slut. Ett välregisserat barmaskineri fyllde på glas och serverade alla suktande gäster.

  
Till vår stora glädje satt vi baren precis där ölen var kopplad och kunde följa showen från första parkett. Sedan gjorde det ingenting att personalen från Cantillon satt en halvmeter därifrån. Årets Zwanzeprodukt motsavarade mina förväntningar och var så där härligt mullig och fruktig som jag hoppats. Emellertid kunde vi inte bli sittande så länge vi hade önskat eftersom vi hade lite andra planer på söndagen…

  
Resans huvudmål var ju Bryssels halvmaraton och att gårdagens begivenheter skulle inträffa just då var en ren slump. Nåväl, trots några öl på lördagen kändes det fantastiskt bra under hela morgonen och förberedelserna innan start gick som tåget och detsamma kan man verkligen säga om loppet som åtminstone för mig sparangs på rekordtid.

  
Väl i mål belönades vi med min och Jackdaws specialbryggda återhämtningsöl Maratonic som med tanke på dess innehåll blev en vågbrytare i sällskapet. Vissa gillade den och andra tyckte den var mindre bra. En sann tvålägesöl men det anade jag redan innan. Efter uppfräschning vankades det god mat och dryck på Nüetigenough för att sedan göra några fler barer innan den ömmande kroppen fick välbehövlig vila.

 Nog kändes det när man slog upp gluggarna på måndagen att man hade rört på sig under söndagen men till slut fick man igång maskineriet och innan det var dags att dra sig mot flygplatsen vankades det bland annat besök på Cantillon. Dock passade jag först på att lämna in årets tävlingsbidrag till Brussels Beer Challenge. Förutom att lämna årets Södvik Säsong bestämde jag mig för att även tävla med Maratonic. Det ska bli spännande att se vad domarna tycker om den!

  
Därefter var det äntligen dags för mig att styra kosan mot Cantillon där de övriga satt och väntade på mig. Det blev några härliga timmar med god öl, shopping och trevliga samtal. Innan det var dags att gå till stationen för att ta oss ut till flygplatsen låt jag mina medresenärer få ta del av min favoritsylta i Bryssel för en bit mat. 

  
Till allas förnöjsamhet vägde min väska lite för mycket vilket innbar att vi fick en helt fantastisk tågåkaröl ut till flygplatsen…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

1 tanke på “En helg att minnas i ord och bild!

  1. Moeder lambic, Cantillon og halvmaraton! For en ferie! Skulle ønske jeg var der! Utrolig kult å lese inlegget ditt, gleder meg til flere 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s