Zythosfestivalen 2016 i bilder..

Ännu en Zythosfestival är till ända och som vanligt var det två kanondagar i Leuven. Många gamla bekantskaper, ett flertal nya vänner och bryggare samt mängder med öl. 

   
 Det främsta skälet till resan var att scouta ny öl till Belgoklubbens kommande lådor men jag passade även på att bjuda bryggare och deras öl till event på Pressklubben i höst. Resan gick bra ur båda synpunkterna och blir det som jag vill kommer det bli ett trevligt avslut på 2016. 

   
    
Under lördagen måste det varit publikrekord och jag har aldrig varit med om så långa köer till vissa av montrarna. Helt galet! Söndagen var något lugnare publikmässigt men på det hela taget gissar jag att det var någonstans mellan 18000-20000 personer på festivalen under helgen. Det är även kul att se att fler och fler svenskar hittar hit. 

 Under mässans två dagar lyckades jag inte med bedriften att dricka alla de otickade ölen på min digra lista men det blev ändå smått makalösa 117 nya belgare. Många var bra, några var underbara men mycket gick under det-här-har-jag-smakat-förut-flaggan och jag noterar att humletrenden i Belgien är större än någonsin men också att numer har nästan alla bryggerier något i sin portfölj som är ekfatslagrat.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s