Pannepot-destillat under lupp

Förutom en handfull gånger har jag inte druckit starksprit på snart 10 år men idag var det inte läge att säga nej. Som jag skrev i julas håller Struise på att plocka fram 15 olika destillat där Pannepot är grundbulten. Idag var jag inbjuden av Monks i Stockholm för att prova fem av dem…

  
Eftersom det är belgisk ölbas (och inte vilken som helst) räknar jag dem som tickningar även om jag förstår att alla inte håller med mig. Bakom dessa koder och korkar hade jag följande Pannepot Distillate att avsmaka:

GN 61 = Genever 61%

JD 71 = Jack Daniels 71%

LV 75 = Lagavulin 75%

AB 77 = Ardbeg 77%

BS 91 = Beerschnapps 91%

Dags att hugga in…  
 Det som fascinerade först var de otroligt rena dofterna som gav ett potpurri av estrar. Renheten på dessa destillat var också slående när man väl smakade. Eftersom produkterna var så starka och att jag är ovan vid starksprit valde jag att ‘vattna’ dem redan från början. På grund av att alla människor har olika referenser och smak tänker jag inte gå in och lista min favorit men det var intressant att se och känna hur produkterna ändrade sig under tiden vi satt med dem. Vansinnigt trevligt arrangemang och förhoppningsvis kanske vi får se någon eller några av dem i Sverige!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s