Expansion gånger två!

Som bekant är öl på stark frammarsch över hela vår glob och Belgien är inget undantag. Under de senaste dagarna har två bryggerier gått ut med information om att de kommer att växa betydligt under 2016/2017.

   
 För det första har vi det härliga bryggeriet Dochter van de Korenaar som producerar både modern och traditionell belgisk öl. För 1,5 år sedan installerade Ronald Mengerink ett nytt bryggverk (inte det på bilden) för att möta den ökande efterfrågan men det räckte alltså inte. Nu är detta redan till salu och nu satsar Ronald högre vilket i siffror innebär att det sprillans nya bryggverket kommer att ha en kapacitet på 50 hl/batch. Förhoppningsvis resulterar det att vi får se mer av detta bryggeri representerat i Sverige och där kan jag möjligen bistå…

  
   
Bryggeri nummer två som äntligen växer är Jef Goetelens trevliga bryggeri Hofbrouwerijke. Jef har kämpat på sitt gamla bryggverk länge nog och har sålt det till Nederländerna. Jef jobbar till vardags på Brouwland som är en större variant av Humlegården men frågan är om han blir kvar där när det nya bryggeriet är på plats. I oktober sätter en helrenovering av det 110 m² bryggeriet igång samtidigt som ett nytt lagringsutrymme på 120 m² kommer att byggas. I februari kommer allt vara i full produktion och Jefs nya bryggverk kommer att ha en kapacitet på 15 hl/batch. Slutligen låter han meddela att det nya etablissemanget även kommer att hysa ett efterlängtat ‘tasting room’.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

 

1 tanke på “Expansion gånger två!

  1. Pingback: Nyheter om öl – 2016 – 38 - Mitt Kök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s