Chimay med nordiska smaker #2

Nu har jag fått lite mer kött på benen när det kommer till de nordiska versionerna av ekfatslagrad Chimay. Jag vill också passa på att tacka för alla tips och förslag ni gett mig.

  
Vi är tre nordbor som fått denna ärofyllda förfrågan från Chimay och förutom mig i Sverige är det Carsten Berthelsen från Danmark och Espen Smith i Norge. Tanken är att det ska ekas tämligen små batcher från var och ett av dessa nordiska utposter och med er hjälp har jag varit i valet och kvalet vad jag ska välja.

  
Efter ett par samtal med Belgien under veckan har jag dock förlikat mig med tanken att lagra denna mörka munköl på ren svensk ek. Dels tror jag det kan bli ett fantastiskt resultat och dels är det inte många bryggare som valt den vägen. Till min hjälp tänkte jag ta Thorslundskagge från Högsjö (strax söder om Örebro) som är tunnbindare av den gamla skolan och de verkar kunna bistå i ärendet. Inget är skrivet i sten än men jag har ändå kommit en bit på vägen. Jag får säkert anledning att återkomma…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s