Chimay med nordiska smaker

Idag fick jag ett mejl som stack ut jämfört med de övriga. Mejlet fick mig nästan att rodna och det kändes oerhört hedersamt att ens vara påtänkt till uppgiften.

 Uppenbarligen är det så att Chimay ska göra uppföljare till sin ekfatslagrade variant av Chimay Grande Réserve och  denna gången letar de inspiration i Norden. Frågan jag fick var helt sonika att rekommendera något eller några ekfat som har svenskt ursprung. Det vore magiskt att vara med och påverka innehållet i en ekfatslagrad Chimay så jag hoppas verkligen detta kommer att ros i hamn. Än så länge har jag funderat i termer av vodka/akvavit, svensk whisky eller punsch. Har ni några idéer så tar jag gärna emot förslag?

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

6 tankar på “Chimay med nordiska smaker

  1. Ett alternativ kanske kan vara den svenska ek som mackmyra valt att lagra en viss del av sin whisky på. Den ska tydligen hålla god kvalitet och tunnorna produceras av ett tunnbinderi här i sverige. Mer nordisk anknytning än så går nog inte att få

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s