Sista julklappen…

Nu när julen går in i sitt allra sista skälvande skede kommer Struise med en sista värmande julklapp. Med anledning av att bryggeriet fyller 15 år nästa år har de beslutat att släppa fem olika destillat där deras magiska Pannepot Vintage 2010 har fått agera bas.

  
Produkten går under namnet Pannepot Distillate och Struise låter hälsa att i dessa ‘kopieringsbenägna’ tider är tillverkningsprocessen väldigt hemlig samt att man inte ens ska bry sig om att fråga hur de gått tillväga. Grunddestillatet landade på hela 71% och för att slutprodukten inte skulle falla under ett blaskigt ‘standarddestillat’ valde bryggeriet att släppa produkterna ‘cask strenght’, dvs att produkten ligger på en alkoholstyrka mellan 55 och 66%. Som ni ser på bilden har Struise använt sig av fem olika typer av ekfat och slutprodukten säljs i flaskor om 10 cl. 

Det verkar som om jag får göra undantag på min inte-dricka-starksprit-regel nästa år…

Tack för uppmärksamheten och god fortsättning/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s