3 belgare äntrar hyllorna!

Imorgon kommer Systembolagets hyllor åter igen få skapa bekantskap med ett antal nya produkter varav tre av dem är belgare, höjdarbelgare!

  
Först ut är den efterlängtade Gouden Carolus Indulgence. Detta är en mäktig men mjuk skapelse som inte låter whiskytoner ‘äta’ upp hela smakupplevelsen. Grundölen är den fenomenala Gouden Carolus Cuvée van de Kreizer som har infuserats med Carolus egen whisky samt lagrats på fat. Väl värd en omväg!

   
Vidare så dyker denna fläckfria och välgjorda svarta IPA:n upp. Jag hade förmånen att servera denna produkt från fat förra veckan och gillar man ölstilen bör man plocka på sig ett gäng. Nota bene att den är belgisk så är man humlefräst upp över öronen kanske man tycker den är tam. Jag säger välbalanserad. Hur som helst är det magiskt att se De la Senne på Systembolaget. Välkommen, Brusseleir!

  
Sist ut bland fredagens nyheter är årets Duvel Tripel Hop som förädlats med humlesorten HBC 291. Detta är som jag skrev för en månad sedan den sista ‘unika’ Tripel Hopen. Nästa års variant ska röstas fram av publiken här under våren och jag lovar att ni som brukar besöka mig kommer att få vara med att tycka till. Håll ögonen öppna bara… 

Vill man tjuvsmaka Duvel Tripel Hop 2016 redan ikväll kan jag rekommendera en sväng förbi jobbet där vi kör Sverigelansering med start klockan 17.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe 

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s