Duvel Tripel Hop 2016

Om ca fyra timmar släpps årets Duvel Tripel Hop i Belgien och tendensen med ultramodern amerikansk humle håller ett stadigt grepp om denna produkten. I årets utgåva har humlen inte ens fått något riktigt namn än!

  
För er som inte känner till denna variant av Duvel så kan man läsa om dess ursprung här. Denna Duvel Tripel Hop är den sjunde i ordningen och den tredje humlesorten som byts ut varje år är i 2016 års upplaga en amerikansk emperimenthumle. Den har det osexiga namnet Experimental Hop HBC 291 och ska enligt utsago ge peppriga, blommiga och fruktiga toner. Den har en alpha syra mellan 10-12%.

Jag hoppas att tendensen med välsmakande och friska Duvel Tripel Hop håller i sig. Jag tycker de senaste två årens varianter har varit riktigt bra. Hoppas också att den hittar till Sverige…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s