Zythos-festivalen 2016

En av årets största tilldragelser i Belgien är den årliga Zythos Bier Festival som sedan några år tillbaka går av stapeln under sista helgen i april. Med cirka 100 bryggerier och över 500 öl är det Belgiens största ölfestival alla kategorier. Lägg därtill att många av bryggarna själva är på plats plus att det lockar andra prominenta ölmänniskor.

  

Redan nu har festivalen släppt 94 av de bryggerier som kommer att ställa ut under denna fantastiska vårhelg. Trots att jag försöker hålla mig ajour och prova allt nytt som jag kommer över måste jag erkänna att det är hela 17 bryggerier som är helt nya för mig. Kanonkul att se att den positiva bryggeri- och ölutvecklingen håller i sig.

 Att de flamländska bryggerierna var fler var ingen nyhet men jag blev lite förvånad att de var så pass många fler. Jag har i ärlighetens namn aldrig reflekterat över det förut men hittills har vi 66 flamländska och endast 28 vallonska bryggerier representerade. Emellertid tror jag inte det är någon som helst politik inblandad i det faktumet utan andra aspekter såsom ekonomi, resor/transporter och tid.
  

 

Jag kan varmt rekommendera att åka på denna tillställning om man vill träffa människorna bakom sin favoritöl eller är sugen på att testa nya belgiska öl. Att ha allt detta samlat på en och samma plats är suveränt. Jag hoppas att vi ses i Leuven!

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe
 
  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s