Ny syrlig återkomst som glädjer… 

Knappt har dammet från nyheten om Alexander Rodenbach återkomst lagt sig, när onsdagen bjöd på ytterligare ett återtåg ur lambichistorien. En produkt jag trånat länge efter men som jag inte lyckats komma över…


För 25 år sedan släppte Cantillon en unik specialare vid namn Cantillon Brabantiæ. Efter en förfrågan från provinsen Brabant till bryggeriet skapade Jean-Pierre Van Roy (pappa till Jean Van Roy) en specialgueuze där lambicen legat på färska Portfat.


I slutet av 2015 investerade Cantillon i 50 st nytömda Portfat som vardera rymt 500 liter. Där ska lambicen vila och mogna i två år och sedan ytterligare ett år på flaska innan slutresultatet är färdigt. Den nya Brabantiæ beräknas vara färdig och lanseras någon gång under 2019. Tack och lov har jag inte bråttom och den som väntar på något gott…

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s