Alexander Rodenbach återvänder

I en allt mer surölssuktande värld har Rodenbach valt att återuppta den sedan 17 år nedlagda Alexander Rodenbach. En ovärdelig tick för många och jag har haft nöjet att dricka den i vintageformat. En rolig bisats är att inte mindre än tre personer har upplyst mig om detta idag vilket jag tackar ödmjukast för eftersom jag inte hänger så mycket på diverse forum dessa dagar

  
Denna körsbärsmacererade variant av Rodenbach levde mellan 1986 och 1999 men togs bort när Palm förvärvade bryggeriet. Alexander Rodenbach var en hyllningsöl till bryggeriets grundare som drog igång 1821. Om jag anar rätt kommer den nya varianten var betydligt syrligare än dess föregångare, allt för att passa in i dagens klimat. Oavsett är det kul att det händer och jag vet många belgoölsälskare som gnuggar händerna.

  
Rodenbach bryggmästar Rudi Ghequire uttrycker sig så här:

”We were inspired to once again brew Rodenbach Alexander over two years ago, due in large part to the popular requests among beer connoisseurs, bar owners, and beer lovers throughout the world” 
Jag ser fram emot att dricka en färsk variant av denna sällsynta ädelsten.

Tack för uppmärksamheten/

Jens Skrubbe

1 tanke på “Alexander Rodenbach återvänder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s